Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Milli Türk Askerinin Şerefi

alemextra

Admin
Admin
....

Türk Askerinin Şerefi

Fransızlar çanakkale Savaşı'nda çok ağır kayıplar vermişlerdir.Kirte Savaşlarında sağ kolunu kaybeden Fransız subayı bir anısını şöyle anlatmaktadır:

"Biz Fransızlar.Türkler gibi mert bir milletle savaştığımız için övünebiliriz.şiddetli bir süngü harbinden sonra.savaş sahasını dolaşırken.bir Türk askerinin kendi gömleğini yırtarak.bir Fransız askerinin yarasını sardığını gördüm.Tercümanım vasıtasıyla sordum:

"Niçin öldürmek istediğin askere yardım ediyorsun?"

Mecalsiz Türk askeri şu cevabı verdi:

"Bu asker yaralanınca.cebinden yaşlı bir kadın resmi çıkardı...Herhalde resimdeki annesi olacaktı.Benim ise kimsem yok.o kurtulsun.anasının yanına dönsün istedim."

Bu asil davranış karşısında gözyaşlarımı tutamadım.Bu sırada emir subayım.Türk askerinin yakasını açtığında.gördüğüm manzara karşısında yanaklarımdan sızan yaşlarımın donduğunu dahi hissettim.çünkü Türk askerinin göğsünde bizim askerden daha ağır bir süngü yarası vardı ve bu yaraya bir tutam ot tıkamıştı.Az sonra ikisi de öldüler..."

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
çanakkale savaşı kahramanlık ve şeref çanakkale savaşı türk askerinin fedakarlığı çanakkale savaşı türk askerinin kahramanlığı çanakkale savaşı türk askerinin mücadelesi çanakkale savaşı türk askerinin şerefi çanakkale savaşı ve türk askeri çanakkale savaşı’nda türk askerinin rolü çanakkale zaferi ve türk askeri onuru çanakkale zaferi ve türk askerinin şerefi çanakkale’de türk askeri onuru çanakkale’de türk askerinin cesareti çanakkale’de türk askerinin direnişi çanakkale’de türk askerinin kahramanlıkları çanakkale’deki türk askerinin onuru türk askerinin çanakkale’deki direnişi türk askerinin çanakkale’deki şerefi türk askerinin çanakkale’deki zaferi türk askerinin kahramanlık destanı türk askerinin şerefi ve çanakkale türk askerinin şerefi ve çanakkale zaferi
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla

Radyo Now - Katalock - Site 04 - Site 05 - Site 06